Hardcore Geekz

Újra itt a vadászidény?!

2017. november 01. 11:47 - bazsi1218

FIFA 18 - THE JOURNEY beszámoló röviden

 

 

 Figyelem! A cikk enyhe Spoilereket tartalmazhat a történetről! Megtekintése csak is saját felelősségre! :)

fifa-18-journey-trailer-00.jpg 

A XXI. Századi videójáték gyártásban már nem menő minőségi kampányokat csinálni - gondolom ezzel senkit nem leptem meg. Mint ahogy gondolom ti is tapasztaltátok, ezen részei  a játékoknak csupán csak egy kis részét képezik a teljes tartalomnak - mondhatni csupán csak tutorialok amik felkészítenek  a multis mókára. ( köhöm kedves Activision) Más esetekben futószalagon gyártott, minden kreativitást nélkülöző viccek - nagyon drága viccek ( Ubisoft üllj le egyes!) vagy silány minőségű produktumok amik hiába fénylenek mint az arany, attól még inkább ürülékre hasonlítanak! :( ( bocs Battlefield) Sajnos mint mindehol ebben az iparban is a ca$h az úr - a multiplayerben pedig van dögivel!! ( a kampányokban is van pénz de azt inkább hagyjuk... ) Szóval a lényeg, hogy a videójátékos szupercégek inkább csinálnak pénz ahelyett, hogy elmesélnének egy frankó storyt! - Erre az Eletronic Arts húzott egy váratlant és 2016-ban bejelentette, hogy egyjátékos kompányt rak a Fifába! BESZARÁS!

A tavalyi epizódról nem szándékoztam beszélni, az már tavaly volt! :P

fifa-18-the-journey-alex-hunter-antoine-griezmann.png

(Grizi Hotline  Blinkje miatt megérte az Athleticoba igazolnom)

 

Ahogy az előzetesekben is hangoztatták: 

" Hunter goes global "

A történet ott folytatódik ahol az előző abba maradt. Hunter a számodra szimpi csapat sztárja - akit imád a közönség. Minden tökáletesen alakul de ahhoz, hogy a Heroes Journey elindulhasson be kellet ütnie a gebasznak - ami jelen esetben egy Real Madrid elleni mérközés. A transzferpiac felrobban vagyis kedves Hunterünk erre számít. A második szezonban a legfontosabb foci bajnokságokban vehetünk részt! Persze, azért ez nem ilyen egyszerű de nem akarom elrontani nektek az élményt! ;)

Rögtön kezdeném is a legfontosabbal. Melyik csapatokkal játszhatunk? Rögtön leszögezném, hogy a Journeyben nem lesz alkalom arra, hogy Benzema helyét felváltva Ronaldo oldalán rúgjuk a bőrt! Cserébe viszont ott  rivális Athletico Madrid Koke-val, Godinnal, Saul-lal és Griezmannal. Természetesen nem muszáj a La Ligában tölteni az időnket, válaszhatjuk: a Bayern-t Lewandowskival, James-el, Robben-el és Riberyvel; a PSG-ben vághatjuk a gólokat Neymar, Cavani, Mbappé, Verratti oldalán. Illetve, hogy a Amerikában is vegyék a játékot a Beckham volt csapata az LA Galaxy is tiszteletét teszi.

alex-hunter-coca-cola21-1.jpg

(Ezeket a cégeket szponzoroknak hívják!)

Mostantól, Huntert teljesen személyre szabhatjuk. Tetszés szerinti öltözet, haj, tetoválás éééééééés körülbelül ennyi. A lényegi rész tulajdonképp semmit nem változott. 2 meccs között egy edzést kell végig nyomunk amik előtt/közben/után egy átvezető animáció megy le aztán minden kezdődik elölről. Kissé monoton és unalmas is tud lenni, de a rövid, mindössze 6 fejezeten hamar végig tudja rágni magát az ember. Értem én, hogy az EA Sports igyekszik fenttartani a sorozatos jelleget, de azoknak nem hirtelen van végük. ( ez a tavalyi epizódban sem tetszett) Tehát az, hogy semmi nem utal arra, hogy a játék hirtelen véget ér, csak úgy. ( ja és az nem cliffhanger, hogy le akar igazolni a Real ) Érzésem szerint az íróknak még sokat kell fejlődnie, tökéletes alkalom lesz erre a 19! ;)

Természetesen, ha új év akkor új karakterek. Cameo szerepben a Manchester United legendás védője Rio Ferdinand, (Aki jelenleg bokszolóként folytatja sportolói karrierét) a fent már említett Cristiano Ronaldo, Thierry Henry és még sok más alak a labdarúgás világából.

Lehet, hogy csak szerintem de a játék egy rohadt nagy szemét. Vannak bizonyos elvárásai amik szinte lehetlenek például: 20 perc( persze ez a játékban, nagyon nem annyi ) alatt fordítsd meg és nyerd meg a meccset úgy, hogy a 71. percben lépsz pályára és jelenleg 3-0 az állás, hát kössz! Fejlődni;Fejlődni kedves EA!!!

Röviden összefoglalva az EA most olyan volt mint a kislány a meséből - hozott tartalmat és nem is. A személyre szabhatóság és az, hogy már nem csak a Premier Ligában játszhatunk pozitív. Viszont ezen kívül a sorozat nem mutat sok újdonságot ami most még bejött, de kitudja jövőre milesz?

Előzetes

a FIFA 18 Szeptember 29 óta elérhető PC-n,  XBOX ONE-on és PS4-en

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hardcoregamerz.blog.hu/api/trackback/id/tr7613129182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása