Hardcore Geekz

iPhone X: Az első benyomások

2017. november 27. 21:23 - bazsi1218

2007-ben az Apple megváltoztatta a világot. Nem fedezték fel a rák ellenszerét, nem találtak a földön kívül életet. Ez a forradalom a mobiltelefonokat érintette. Köztudatba került az "okos telefon" fogalom és bebizonyította, hogy nem muszáj valaminek élőlénynek lennie, hogy beleszeressünk. Az elmúlt 10 évet ünnepelve, kifejlesztették azt a telefont amire mindenki várt. Ez az iPhone X!

Az elmúlt pár hétben a beszerzése kb olyan nehéz volt mint Tinderen meglelni életed szerelmét. Szerencsésen én pont árufeltöltéskor léptem be a boltba így különösebb várakozás nélkül vehettem át a készülékem a minap. Az eddig eltöltött másfél nap még nem elegendő, hogy tesztet írjak róla ezért ez a cikk a specifikációkat teljesen nélkülözni fogja inkább beszámolok arról, hogy milyen élmény az iPhone X.

Az X leginkább az első iPhone készülékek benyomását kelthetik. Fogása egyszerűen jó érzés a tenyérnek. Erősen ajánlott tokba helyezni a készüléket hiszen nagyon tud csúszni illetve, hogy ezúttal elöl hátul üvegborítást kapott, ezzel a törések valószínűsége is drasztikusan megnőtt. Az X két szín változatot kapott: a Space Greyt és az Ezüstöt. Én közvetlenül iPhone 6-ról váltottam és ami egyből feltűnt, hogy a készülék mérete megnőtt - ugyan nem kell akkora változásra gondolni mint anno az 5 és a 6 esetében. Az 5,8 hüvelykes kijelző az aranyközépút, az a méret ami még megfelel egy telefonnak.  A Plus lapát méretét pedig szimplán túlméretezettnek tartom.

"A nagyobb mindig jobb" Sokan így gondolkoznak - köztük az Apple is. A cég végre valóra váltotta a legtöbb ember vágyát, hogy egy óriási kijelzővel szaladgálhassanak. Kijelző minőségét elég sokat reklámozta az Apple. Nyíltan ki merték jelenti, hogy ez a legszebb kijelző evör, nem is árultak zsákba macskát. Egyszerűen jó ránézni - köszönhetően Super Retina kijelzőnek. Látványos, szemkápráztató színek és látvány - ahogy csak lennie kell. Áldozat nélkül nincs győzelem ezért muszáj volt a Home gombot feláldozni. Elsőre fura lesz de kemény 2-3 perc után simán megszokod és soha többé nem akarsz gombot a telefonodra. 

Az oldalsó 3 gomb is nőtt. A hangerő szabályozók illetve a bekapcsoló gombok már több feladatot is eltudnak végezni. Screenshot, restart stb

A mobil felső részén található szigetecskét pedig mindenki saját maga döntse el, hogy tetszik e neki. Megjelenésével 2 dolog is megváltozott. Mostantól ha vezérlőpultot vagy az értesítéseket meg akarjuk nézni akkor a sziget jobb és bal oldalát kell lehúznunk.

Ha már a szigetecske szóba jött: ott található az iPhone X talán legnagyobb és legizgalmasabb újítása, a FaceID. Nagyon sokan támadták az Apple-t, hogy egy olyan feature kerül a készülékbe ami már 2-3 éve is létezett. Az biztos, hogy létezett de ilyen biztos nem. Az előlapi kamera több 10000 pontot vetít az arcodra amivel felismeri az arcvonásokat - Bármilyen fény viszony között. Lehet nappal, éjszaka(!), borús bármi. ( én szemüveggel is kipróbáltam - akkor is működött ) Jah és nem tudtam átverni egy képpel mint a S8 kameráját. Hatékony és annyira gyors, hogy észre sem veszed ha felakarod oldani. 

A hangszórók szokásos IPhone minőségűek - ráadásul mostantól már 3 helyen szólnak. Kíváncsi leszek meddig bírják különösebb minőség vesztés nélkül. A vízállósági dolgot bevallom őszintén, nem merem kipróbálni - ha valakit érdekel rengeteg ilyen videó van róla youtube-on. Mindig nagyon idegesítő a jack hiánya. Ennyi pénzt ha valaki kiad ezért már elvárható lenne, hogy az AirPodot hozzá csatolják. Vagy csak én várok sokat a világtól?  Az aksi viszont meglepően jó! Bőven kibír egy egész napot ami egy iPhone esetében meglepő! (Tudom, hogy a Plusok bírták de sose volt olyanom) Reggel 7kor levettem a töltőről, este 8-9 fele pedig 10%-on volt - pedig használtam rendesen

Hamarosan jövök a tesztel amiben bővebben kitérek a kamerákra, specifikációkra és az adatokra, illetve megpróbálom megválaszolni a legégetőbb kérdést: Megéri-e az árát az iPhone X?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hardcoregamerz.blog.hu/api/trackback/id/tr5813399109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása