Hardcore Geekz

Kipróbáltuk: Assassin's Creed: Origins

2017. november 06. 18:54 - bazsi1218

Figyelem! Ez az írás még nem a végleges teszt! 

(kicsit azért meleg van kapucniban sétálni a sivatagban, nem?)

Vágjunk is bele!

2006-ban a Ubisoft bejelentette, hogy egy Prince of Persiához ( ami szintén a saját címűk) hasonló játékot fognak a piacra dobni a következő évben. Nagyok voltak az elvárások, hiszen végre egy teljesen új címet jelentet meg a Francia csapat. Ez volt az Assassin's Creed. Sikereit nem vitathatjuk, hiszen eddig 11(!!!!) játék jelent meg konzolokra és pc-re, illetve rengeteg mellékág telefonokra vagy kézi konzolokra. ( ugyan a minőségük egyre lejjebb ment de erről majd máskor ) Most 2017-ben 10 évvel az első rész megjelenése után lássuk mit alkotott a Ubisoft Montreáli csapata: Íme a véleményem 10 óra játék után az Assassin's Creed: Originsről! 

Szóval lássuk a medvét! ( vagy krokodilt )

Valljuk  be őszintén, az Assassin's Creed sorozat az évek során megfáradt mint egy kövér kisfiú az általános iskolai testnevelés órák után. Évről évre ugyan az sztory és a játékmenet, a rókáról pedig elfogyott az a bizonyos bőr. Változatosság fogalmát a 2012-es Assassin's Creed 3 óta elfelejtette a Ubisoft és évente kiadta ugyan azt csak más köntösben tálálva. Ezért 2015 egyik legrosszabb játéka az AC:Syndicate után úgy döntöttek a fejesek, hogy parkolópályára kerülnek a háztetőn ugraló Asszaszinok és szabira küldik őket......  De még milyen jól tették!!

Az Origins-al ismét régi fényében ragyoghat a sorozat!! Egyiptom mint helyszín talán az eddigi legjobb választás volt - szinte adta magát, hiszen nem sok helyen van annyi titok, rejtély és feldezni való mint az ókori Egyiptomban.A grafika egyszerűen lehengerlő! Én PS4 Slimen próbáltam de így is káprázatos amit láttam! ( gondolom milyen lehet Xbox One X-en és PS4 Pro-n) Színes, élettel teli, ugyanakkor veszélyes is. A vizek tele vannak ragadozókkal ( krokodil, viziló), de a levegőben is lecsaphatnak ránk a madárkák és persze a szárazföldön is félthetjük Bayeket - aki jó asszasszinhoz híven fel van készülve. 

(epicen pózolva a hieroglifák előtt)

Változtatás, hogy mostmár egyszerre több fegyvert is tarthatunk magunknál. Elsődleges és másodlagos szúró/vágó eszközök lehetnek nálunk - kard, lándzsa, két kezes kések stb, illetve egy íj és a pajzsunk és természetesen a szokásos hidden blade. Ezeket mind fejleszthetjük, hogy minél hatékonyabb legyen a sebzésünk. Vásárolhatjuk őket és "lootolhatjuk" elveszett kincsekként. A harcrendszert teljesen megváltoztatta a Ubisoft, mostmár a Dark Soulsra hasonlító küzdelmekben fontos szerepet kap a stratégia és a fejlettség szintje. ( Ha jóval alacsonyabb szinten vagy mint ellenfeled akkor érvényesül a szégyen a futás de hasznos elv!) Érdemes elugorni vagy megakasztani a támadást ezzel elérhetővé vállnak az ellen gyenge pontjai. 

A történetről még nem igazán tudok sok mindent, ebben a 10 órában inkább a mellék küldetéseket helyeztem előtérbe de annyit leszűrtem, hogy egy tipikus AC-s bosszú sztoryt kapunk  az Éden almájával, asszaszin és templomos harcal és stb..

RPG elemekkel is bűvült a repertoár. A szintlépésenként kapott pontokból tudjuk fejleszenteni Bayek-ot. Ezeket 3 részre osztották: a vadász, a harcos és a madárkánk Senu képességeit tudjuk fokozni. Érdemes egyenlően elosztani ezeket hiszen rengetek új mozdulatot vagy plusz dolgokat kaphatunk.

Végszó:

Számomra eddig meggyőző volt amit láttam. Egészen biztos, hogy visszatérek az ókori Egytiptomba és felfedezem Bayekkal az asszaszin rend eredetének a történetét. Az első 10 óra alapján az AC fanoknak kötelező vétel és az újjak is kipróbálhatják maguknak!

Megjelent: 2017. október 27. XBOX ONE-ra, PS4-re és PC-re

Előzetes

We work in the dark, to serve the light. We are the Assassin's!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hardcoregamerz.blog.hu/api/trackback/id/tr7613196466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása